...

marți, 26 februarie 2013

Calatorind, te regasesti pe tine insuti ! Calatorii in Locuri Sacre din Romania



Locurile sacre sunt locuri cu potential spiritual si se regasesc peste tot in lume. Indiferent ca vorbim despre munti, rauri, lacuri, izvoare, pesteri, formatiuni de piatra sau temple misterioase, toate aceste locuri sunt ferestre catre noi orizonturi in care constiinta noastra se largeste. Ele ne atrag intr-un fel sau altul, pe fiecare in mod diferit, in principal datorita energiei prezente acolo. In functie de gradul nostru de evolutie spirituala, aceste locuri au un mesaj aparte pentru noi.

Pamantul este un organism viu cu o constiinta si inteligenta proprie. Toate culturile lumii au inglobat aceasta credinta si mult timp ele au fost intr-o stransa comuniune cu acesta. Muntele este simbolul centrului lumii in care sacrul si profanul se impletesc armonios. Exista o dorinta umana intensa si permanenta de a atinge acest centru, datorita starilor de libertate, liniste interioara si respect pe care ti le ofera. Pe varful muntelui esti mai aproape de cer, esti deasupra lumii si o poti vedea in toata complexitatea si frumusetea ei. Mai sunt acele locuri a caror aparitie ramane inca un mister si atrage calatorul in permanenta. Exista de asemenea secrete ale unor locuri care astepta sa fie revelate la momentul potrivit.



Cine suntem?
Suntem pasionati de calatorii, dornici de cunoastere, iubim Romania autentica si oamenii ei valorosi. BONSI este o stare de spirit, este un mod de a calatori constient. Fiecare destinatie are o energie, o informatie utila in evolutia noastra personala. Bonsi Travel iti sugereaza sa privesti calatoriile dintr-o alta perspectiva. Descopera amprenta locurilor si mesajul pe care il au acestea pentru tine ! Incepe sa privesti calatoriile ca pe o modalitate de a-ti gasi echilibrul ! Locurile pe care le vizitezi pot fi ferestre catre noi orizonturi in care constiinta ta se largeste. Ne dorim ca Romania sa devina destinatia preferata a calatorilor de pretutindeni, locul de unde se intorc mereu asezati, transformati si intregi.

De ce sa calatoresti alaturi de noi?

  1. Pentru ca exista locuri cu incarcatura istorica, spirituala, tinuturi de legenda si mister,  care merita sa fie descoperite. O lume aproape de noi, insuficient cunoscuta si promovata, unde trecutul nu pare strain, unde te simti ,,acasa’’.
  2. Pentru ca vei intalni persoane avizate care stiu cel mai bine povestile, credintele, intamplarile din viata oamenilor locului de acum 2000 de ani si din prezent.
  3. Pentru ca in aceste calatorii vin oameni deosebiti, pasionati de cunoastere si dezvoltare personala ca si tine pe care merita sa ii cunosti....

La inceput de an 2013 iti  propunem 3 calatorii inedite in Romania :

1. Simfonie in ALB si VERDE in Regatul Primaverii, 28-31 martie 2013, Sarmizegetusa Regia - 10 hectare de ghiocei, 10 hectare de alb si verde, 10 hectare de covor sfant, toate exista acolo in Platoul Vartoapelor si merita vizitate pentru ca de acolo s-au nascut legendele intregului neam romanesc, de acolo curge izvorul vieţii... Nici aparatul de fotografiat, nici ochiul fiecaruia dintre noi si nici vorbele nu reusesc sa cuprinda adevarata dimensiune a locului. Este taramul tineretii fara batranete si a vietii fara de moarte. Cine nu vede acest loc pleaca un pic mai sarac. Asa ca, imbogateste-te din timp!  
Citeste mai mult aici 
 

2. Incursiune in Tara Luanei, Muntii Buzaului 19-21 aprilie 2013
Inclusi inca din cele mai vechi timpuri in geografia sacra a lumii, Muntii Buzaului sunt cunoscuti in primul rand pentru cea mai mare concentrare de locuinte rupestre, vestigii sacre ale trecutului. Denumit şi ,,Athosul Romanesc’’, este cel mai vechi centru monahal cunoscut din Carpati, urmand ca importanta dupa Dacia Pontica (Dobrogea), loc unde crestinismul se propaga inca de la primele sale zvacniri. Incursiunea in tainele Muntilor Buzaului este o incursiune in tainele spiritului.  
Citeste mai mult  aici




3. Pe urmele DACILOR in Muntii Orastiei, 23-26 mai 2013, Sarmizegetusa Regia
Dacii adevarati traiesc inca pe aceste meleaguri, iar tu poti sa ii intalnesti!
Bonsi Travel iti propune o intalnire cu istoria, cu radacinile, cu stramosii... o incursiune extraordinara in lumea dacilor de ieri si ....de azi. Aurul si spiritualitatea, bogatia si credinta, sunt lucrurile care ii faceau pe daci creatorii unei civilizatii rivale cu cea romana sau greaca. Aceste doua lucruri de pret au fost de fapt tinta cotropitorilor romani care erau stanjeniti de evolutia spirituala si economica a dacilor...
Citeste mai mult .aici



Te asteptam alaturi de noi!

Bonsi Travel
Calatorind, te regasesti pe tine insuti!
Proiect Romania-O Noua Perspectiva (Oameni, Locuri si Traditii)


Informatii si rezervari:
Telefon: 0732.601.254                        
Email:office@bonsiromania.ro

 

vineri, 15 februarie 2013

Urme ale unei posibile culturi presumeriene ... Munţii Buzăului, între mister şi realitate



Trecutul acestui mirific ţinut, desprins parcă din fantezie şi legendă, situat la întorsura Carpaţilor, coboară în timp, mult dincolo de începuturile istoriei. El reverberează istorie românească în care trăiesc sacre amintiri ale trecutului. Pretutundeni întâlneşti urmele eroice ale neamurilor de demult, cu marile lor însemne de taină, ce par a atinge culmile ce străjuiesc această splendidă aşezare.


Incluşi încă din cele mai vechi timpuri în geografia sacră a lumii, ale cărei coordonate ezoterice au fost stabilite în vremuri dinainte de potop, când pe Pământ domneau zeii, aşa cum aflăm din mitologiile lumii, Munţii Buzăului sunt cunoscuţi în primul rând pentru cea mai mare concentrare de locuinţe rupestre. Denumit şi ,,Athosul Românesc’’, este cel mai vechi centru monahal cunoscut din Carpaţi, urmând ca importanţă după Dacia Pontica (Dobrogea), loc unde creştinismul se propaga încă de la primele sale zvâgniri. S-a demonstrat că zona a fost locuită neîntrerupt în ultimii 2.500 de ani, iar grotele şi peşterile au fost adaptate pentru traiul zilnic de cei care se ascundeau acolo de invadatori. Ulterior, au devenit locuri de rugăciune şi chilii pentru pustnicii care s-au aşezat în zonă.

Munţii Buzăului ascund nu doar misterioase aşezări rupestre, ci şi legende unice, păstrate din timpuri îndepărtate în memoria fiecărei generaţii. Legenda Luanei (denumire metaforică a ţinutului muntos al Buzăului), Lâna de Aur, Pietrele cu simboluri solare, fragmentul de disc solar, Pietrele lui Solomon (pietre aşezate în formă de calendar solar), toponimul Cozana vin să întăreasca profunda spiritualitate a înaintaşilor din plaiul Buzăului. Peste tot dai de cruci în piatră şi troiţe de lemn prin care întrezăreşti grafica cercului, al timpului mitic, un timp al permanentei reîntoarceri la izvoare şi rădăcini, la momentul iniţial al credinţei.


Simbolurile găsite în iarna anului 1997 de Prof.Dumitru Nica în Munţii Buzăului, vin să sprijine marea descoperire făcută la Tărtăria, ele fiind comparabile cu cele de pe faimoasele tăbliţe şi regăsite în pictografia sumeriană. Dacă Tărtăria de Mureş vine cu o pictografie avansată, Munţii Buzăului, prin prezenţa acestor pietre găsite în Culmea Broscaru, aduc în faţă o scriere similară, dar în stadiul incipient de dezvoltare. Grilaje, steluţe, spice de grâu, brăduţi, forme hexagonale sau pentagrame şi sumedenie de cruci fac obiectul legăturii omului cu Dumnezeu, a  permanentei corespondenţe dintre Pamânt şi Univers.

Însemne au fost găsite şi la Ruginoasa Brăieşti, în punctul Policiori. Printre nenumăratele însemne răsfirate pe poliţele de piatră ale adăposturilor de aici, se regăsesc şi altele, aşezate însă ordonat pe tăbliţele frumos conturate în piatră. Ele apar mai noi decât cele prezentate mai sus, aparţinând pictografiei avansate, asemeni celor tărtăriene.

O geometrie sacră se descrie pe lespezile Buzăului, simboluri ce vin din cele mai vechi timpuri şi care readuc la esenţă adevărurile cele mai complexe. Iată cum istoria sacră, oglindită în aceste autentice şi străvechi simboluri, trasate de vechii înţelepţi, reprezintă o întreagă ştiinţă nemuritoare, născută pe vechiul teritoriu al Daciei, când aceste pământuri erau Centrul Spiritual al Lumii.

Călătoria în Munţii Buzăului, este o călătorie fascinantă într-un tărâm de legendă şi mister, un spaţiu plin de istorie şi trăiri ale neamului nostru strămoşesc. Incursiunea în tainele Munţilor Buzăului este o incursiune în tainele spiritului. Aici vei simţi energiile locurilor care se vor vedea în starea ta de bine inexplicabilă. Simţi in permanenta BUCURIA de a fi primit în acest spaţiu SACRU.  


Citeste mai mult aici





miercuri, 6 februarie 2013

Enigme ale trecutului indepartat in Muntii Buzaului


Mistere si legende, contopite cu informatii istorice despre zona Buzaului, isi gasesc toate locul in volumul care a vazut recent lumina tiparului sub semnatura Dianei-Liana Gavrila.

"Enigme ale trecutului indepartat in Muntii Buzaului", o lucrare ce va propune o calatorie in timp si spatiu prin miraculosul tinut al Muntilor Buzaului. Totul  este descris intr-o limba plina de poezie si metafore, invitandu-va la o incursiune intr-un taram de vis.

LANSARE DE CARTE, BUCUREŞTI:
,,Enigme ale trecutului îndepărtat în Munţii Buzăului’', Diana-Liana Gavrila
JOI, 14 februarie, ora 18.00

LOCAŢIE:  Facultatea de Automatică şi Calculatoare, sala EC 105  (Universitatea Politehnică Bucureşti)
HARTĂ:  http://wiki.lug.ro/Harta_Facultatea_Automatica
ADRESA: Splaiul Independenţei nr. 313 Sector 6, Bucureşti, acces prin Bulevardul Iuliu Maniu

CARTEA,,Enigme ale trecutului îndepărtat în Munţii Buzăului’’ va putea fi achiziţionată în cadrul evenimentului de lansare.Pentru cei care nu reuşesc să ajungă la lansarea din 14 februarie 2013, pot comanda cartea direct de la Diana-Liana Gavrilă. Telefon comenzi: 0749 911 898


Imagini de la lansarea din Bucuresti
Foto: Nicu Buculei

 
 
 


"Diana-Liana Gavrila este absolventa a Facultatii de Istorie, sectia Arheologie si, in sezonul estival activeaza ca ghid turistic pentru cei pasionati de calatoriile in zona Alunis, a locuintelor rupestre. Cartea este realizata in conditii tipografice excelente si combinatia dintre datele istorice si legende fac din aceasta lucrare o excelenta metoda de promovare a turismului", a declarat publicistul Viorel Frincu.


La 150 de kilometri de Bucureşti, pe drumul dinspre Buzău spre Braşov, se află una dintre cele mai frumoase zone din România. Un colt uitat de lume, dar binecuvantat de Dumnezeu, Muntii Buzaului vin si te incanta cu un peisaj rupt parca din paradis. Pretutindeni te intampina natura cu haina ei de sarbatoare, amintind de viata calma, patriarhala de alta data, un aer de liniste inaltatoare invalund totul. Muntele, un urias templu al Naturii, masive tacute, cu ziduri groase verticale, asezate pe temelii adanci, serpuiesc in sus spre intalnirea cu vazduhul. In stancile lui enorme si pure au trait intaia oara grandoarea divina a Naturii, au simtit bogatia incalculabila a Universului cei din al caror neam descindem.

Printre sacrele vestigii ale trecutului se numara cea mai mare concentratie de locuinte rupestre, unele dintre ele aparute din vremuri preistorice, devenite ulterior lacasuri de propovaduire a Sfintei Evanghelii. ,,Leaganul crestinismului”, cel mai vechi centru monahal cunoscut din Carpati, urmand ca importanta dupa Dacia Pontica(Dobrogea), loc unde crestinismul se propaga inca de la primele sale zvaganiri, nu sunt decat notiuni ce privesc ansamblul religios Alunis-Nucu-Ruginoasa, ce se extinde pe teritoriile a trei localitati, Colti, Bozioru, Braiesti.


Arealul denumit Ţara Luanei ascunde zece peşteri şi grote uimitoare: Aluniş, Agatonul Vechi (Dărâmătura), Agatonul Nou, Bucătaria, Peştera lui Dionisie Torcătorul, Fundătura, Fundul Peşterii (Peştera), Ghereta, Piatra Îngăurita (Peştera lui Iosif) şi Peştera de la Culmea Pietrei (Uşa Pietrei). Aceste peşteri conţin dovezi care atestă că au fost locuite în urmă cu peste 2.500 de ani. Istoricii au identificat mii de inscripţii pe care le-au cartografiat în funcţie de perioada în care au fost făcute. S-a demonstrat astfel că zona a fost locuită neîntrerupt în ultimii 2.500 de ani, iar grotele şi peşterile au fost adaptate pentru traiul zilnic de cei care se ascundeau acolo de invadatori. Ulterior, au devenit locuri de rugăciune şi chilii pentru pustnicii care s-au aşezat în zonă.

Pentru calatorii pasionati de legende, istorie si mister, Bonsi Travel a pregatit si pentru 2013 programe turistice in Tara Luanei impreuna cu Diana Gavrila. Incursiune in Tara Luanei, Muntii Buzaului 19-21 aprilie 2013  Aici gasiti GALERIA FOTO  din programele turistice organizate de Bonsi Travel în 2012



BONSI TRAVEL prin proiectul lansat in 2010 "Romania – O Noua Perspectiva: Oameni, Locuri si Traditii " urmareste promovarea valorilor romanesti autentice. OAMENI speciali care ne inspira, LOCURI deosebite care ne cheama si TRADITII care trebuie transmise din generatie in generatie.

BONSI TRAVEL
Călătorind, te regăseşti pe tine însuţi!