...

vineri, 15 februarie 2013

Urme ale unei posibile culturi presumeriene ... Munţii Buzăului, între mister şi realitate



Trecutul acestui mirific ţinut, desprins parcă din fantezie şi legendă, situat la întorsura Carpaţilor, coboară în timp, mult dincolo de începuturile istoriei. El reverberează istorie românească în care trăiesc sacre amintiri ale trecutului. Pretutundeni întâlneşti urmele eroice ale neamurilor de demult, cu marile lor însemne de taină, ce par a atinge culmile ce străjuiesc această splendidă aşezare.


Incluşi încă din cele mai vechi timpuri în geografia sacră a lumii, ale cărei coordonate ezoterice au fost stabilite în vremuri dinainte de potop, când pe Pământ domneau zeii, aşa cum aflăm din mitologiile lumii, Munţii Buzăului sunt cunoscuţi în primul rând pentru cea mai mare concentrare de locuinţe rupestre. Denumit şi ,,Athosul Românesc’’, este cel mai vechi centru monahal cunoscut din Carpaţi, urmând ca importanţă după Dacia Pontica (Dobrogea), loc unde creştinismul se propaga încă de la primele sale zvâgniri. S-a demonstrat că zona a fost locuită neîntrerupt în ultimii 2.500 de ani, iar grotele şi peşterile au fost adaptate pentru traiul zilnic de cei care se ascundeau acolo de invadatori. Ulterior, au devenit locuri de rugăciune şi chilii pentru pustnicii care s-au aşezat în zonă.

Munţii Buzăului ascund nu doar misterioase aşezări rupestre, ci şi legende unice, păstrate din timpuri îndepărtate în memoria fiecărei generaţii. Legenda Luanei (denumire metaforică a ţinutului muntos al Buzăului), Lâna de Aur, Pietrele cu simboluri solare, fragmentul de disc solar, Pietrele lui Solomon (pietre aşezate în formă de calendar solar), toponimul Cozana vin să întăreasca profunda spiritualitate a înaintaşilor din plaiul Buzăului. Peste tot dai de cruci în piatră şi troiţe de lemn prin care întrezăreşti grafica cercului, al timpului mitic, un timp al permanentei reîntoarceri la izvoare şi rădăcini, la momentul iniţial al credinţei.


Simbolurile găsite în iarna anului 1997 de Prof.Dumitru Nica în Munţii Buzăului, vin să sprijine marea descoperire făcută la Tărtăria, ele fiind comparabile cu cele de pe faimoasele tăbliţe şi regăsite în pictografia sumeriană. Dacă Tărtăria de Mureş vine cu o pictografie avansată, Munţii Buzăului, prin prezenţa acestor pietre găsite în Culmea Broscaru, aduc în faţă o scriere similară, dar în stadiul incipient de dezvoltare. Grilaje, steluţe, spice de grâu, brăduţi, forme hexagonale sau pentagrame şi sumedenie de cruci fac obiectul legăturii omului cu Dumnezeu, a  permanentei corespondenţe dintre Pamânt şi Univers.

Însemne au fost găsite şi la Ruginoasa Brăieşti, în punctul Policiori. Printre nenumăratele însemne răsfirate pe poliţele de piatră ale adăposturilor de aici, se regăsesc şi altele, aşezate însă ordonat pe tăbliţele frumos conturate în piatră. Ele apar mai noi decât cele prezentate mai sus, aparţinând pictografiei avansate, asemeni celor tărtăriene.

O geometrie sacră se descrie pe lespezile Buzăului, simboluri ce vin din cele mai vechi timpuri şi care readuc la esenţă adevărurile cele mai complexe. Iată cum istoria sacră, oglindită în aceste autentice şi străvechi simboluri, trasate de vechii înţelepţi, reprezintă o întreagă ştiinţă nemuritoare, născută pe vechiul teritoriu al Daciei, când aceste pământuri erau Centrul Spiritual al Lumii.

Călătoria în Munţii Buzăului, este o călătorie fascinantă într-un tărâm de legendă şi mister, un spaţiu plin de istorie şi trăiri ale neamului nostru strămoşesc. Incursiunea în tainele Munţilor Buzăului este o incursiune în tainele spiritului. Aici vei simţi energiile locurilor care se vor vedea în starea ta de bine inexplicabilă. Simţi in permanenta BUCURIA de a fi primit în acest spaţiu SACRU.  


Citeste mai mult aici





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu