...

luni, 4 noiembrie 2013

Spectacol 100% românesc susţinut de Royal Art Muzzyk


Luna noiembrie a debutat cu un spectacol inedit de promovare a muzicii clasice romanesti ,,NU-I BAI...’’ – Lied, Opera si Opereta- 100% romanesc.  Spectacolul a fost organizat de BONSI TRAVEL in cadrul proiectului ,,Romania O Noua Perspectiva''  in parteneriat cu Royal Art Muzzyk – Hybrid Opera Show si Scoala de arta Ariodante.

http://www.bonsiromania.ro/spectacol-nu-i-bai-01-noiembrie-2013-bucuresti.html

Iubitorii de muzica de toate varstele au fost asteptati la Universitatea Populara Ioan I.Dalles din Bucuresti sa ii sustina pe artistii de la Royal Art Muzzyk in demersul lor de educare si popularizare a muzicii clasice romanesti.

In spectacolul ,,NU-I BAI...’’ tema clasică a iubirii tratata intr-o maniera inedita este ilustrata in acest TABLOU: ,,Intr-o dupa-amiaza linistita de toamna, la conacul domnisoarei Bertha incepe o frumoasa poveste de dragoste. Ana, Spiridon si Fany pusi mereu pe glume, il ajuta pe tanarul Ciprian sa-i marturiseasca Berthei iubirea ce i-o poarta. Dorul si melancolia, dragostea si bucuria le regasim in aceasta poveste in cel mai autentic stil romanesc...’’



Spectacolul a adus  in centrul atentiei arii din opere si operete romanesti celebre: “O noapte furtunoasa” opera de Paul Constantinescu, “Ana Lugojana” opereta de Filaret Barbu, “Valurile Dunarii” opereta de George Grigoriu, “Lysistrata” si “Lasati-ma sa cant” operete de Gherase Dendrino. Liedurile si operele sunt pe texte de: Mihai Eminescu, I.L Caragiale, George Calinescu, George Toparceanu, Vasile Alexandri sau George Cosbuc.





Din partea Royal Art Muzzyk si ArioDante, la realizarea acestui spectacol au contribuit:
Bertha – Raluca Oprea, soprana
Ciprian - Valentin Trandafir, tenor
Ana – Ana-Maria Acunune, soprana
Fany – Luiza Dan, soprana
Suzanica – Maria Zahiu, pian
Spiridon – Ioana Gheighis, mezzosoprana
Maritzi - Anta Agavriloae, pian


Pregatire muzicala si acompaniament: Anta Agavriloae

Conceptul si regia: Claudia Deleanu

Royal Art Muzzyk aduce in faţa publicului larg lucrări sau tehnici clasice, abordate intr-o viziune modernă. Tinerii artisti sunt elevi ai scolii de arta Ario Dante, studenti si absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Acestia isi doresc sa impartaseasca pasiunea lor pentru muzica celor de aceeasi varsta cu ei, cat si iubitorilor de arta de pretutindeni. Sub atenta indrumare a Claudiei Deleanu (mezzosoprana, regizor si profesor de canto), tanara echipa si-a dovedit maiestria si performanta, onorand cu succes fiecare provocare, spre incantarea totala a publicului.

 

,, Demersul nostru de educare si popularizare a muzicii clasice romanesti prin Spectacolul ,,NU-I BAI...’’ Lied, Opera si Opereta – 100% romanesc, presupune artisti foarte bine pregatiti, pasiune si profesionalism in tot ce facem. Acest gen de eveniment este o provocare pentru noi in ceea ce priveste promovarea lui si atragerea publicului tanar. Ne dorim sa contribuim la cresterea unei tinere generatii care sa fie mai implicata in cunoasterea, pastrarea si promovarea patrimoniului cultural national. In contextul actual este destul de greu sa atragem tinerii in sala de spectacol, desi conceptul propus impreuna cu Royal Art Muzzyk este unul modern, accesibil publicului larg. Educatia muzicala si pasiunea pentru arta ar trebui sa le fie insuflata copiilor de mici, din familie si din scoala. '' Irina-Gabriela Besciu, Managing partner BONSI TRAVEL, Proiect ,,Romania O Noua Perspectiva''


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu