...

joi, 22 aprilie 2010

Fereastra sufletului...

"O pereche recent casatorita s-a mutat intr-un cartier foarte linistit.
In prima dimineata din noua casa , in timp ce isi savurau cafeaua, femeia observa, privind pe fereastra, o vecina care isi intindea cearceafurile in balcon .

Ce cearceafuri murdare intinde vecina noastra in balcon ..!
Cred ca are nevoie de un nou sapun...poate ar trebui s-o invat sa-si spele cearceafurile !


Sotul ei privi si ramase tacut.

Si asa, la fiecare doua sau trei zile femeia repeta observatiile, in timp ce vecina isi intindea rufele la soare.

Dupa o luna femeia ramase surprinsa vazand ca vecina sa intindea cearceafuri mult mai curate si ii spuse sotului ei: Priveste, a invatat sa spele rufele! O fi invatand-o alta vecina??

Sotul ei ii raspunse:
Nu, azi m-am trezit mai de dimineata si am spalat geamurile casei noastre ! "



Perspectiva asupra vietii depinde foarte mult de curatenia sufletului nostru. Sufletul este fereastra prin care privim lumea, un filtru prin care ne raportam la realitatea din jur.

Astfel, aceeasi situatie poate fi traita diferit de catre persoane diferite. In sine, o anumita realitate nu este buna sau rea, doar noi prin prisma atitudinii noastre fata de ea, o catalogam intr-un fel sau altul.
Daca experientele prin care trecem nu sunt in concordanta cu ce ne dorim sau simtim, cauzele si raspunsurile trebuie sa le gasim tot in noi. Trebuie sa ne acordam la dorinta sufletului nostru si sa ne eliberam de prejudecati, de acele modele de gandire care ne limiteaza evolutia.

Noi suntem singurii responsabili de realitatea pe care alegem sa o traim. In momentul in care ne dam seama de acest lucru, perceptia ni se va schimba.
Curatand fereastra sufletului nostru, vom privi lumea mult mai clar. Aceeasi realitate va avea noi semnificatii. Ea de fapt, nu se schimba, se va modifica doar modul nostru de a o percepe si de a ne raporta la ea.


Sa alegem sa privim viata dintr-o noua perspectiva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu