...

marți, 9 martie 2010

Artistul - mesager divin




V-ati imaginat vreodata cum ar fi lumea fara arta? Ce s-ar intampla daca nu ar exista muzica, pictura, sculptura, teatru, dans ... arta in general? Cred ca pur si simplu nu am mai exista, sau poate am fi niste roboti...Pentru ca arta in sine, inseamna viata, bucurie, emotie...

La fel cum noi si intreaga natura nu am putea exista fara un Creator, nici arta nu poate exista fara un artist. Dar v-ati intrebat vreodata ce reprezinta el de fapt?


Artistul este cel care prin intermediul talentului sau lucreaza in mod creator intr-un domeniu al artei. El este cel care practic transmite mesajul lui Dumnezeu, pentru a infrumuseta viata oamenilor prin arta lor! De cele mai multe ori, artistul nu este inteles, este stigmatizat, nu este apreciat la adevarata lui valoare in timpul vietii, pentru ca majoritatea oamenilor nu sunt pregatiti sa vada "raiul pe pamant".


Intre artisti nu pot fi facute comparatii, pentru ca fiecare este unic. "Vocea" lui interioara are rolul de a lasa o amprenta puternica in sufletul oamenilor. Este practic instrumentul prin care Dumnezeu se manifesta pe Pamant. Artistul prin definitie este altfel, este diferit de ceilalti si intr-un fel este normal sa nu fie inteles de marea majoritate a oamenilor. Dar nu intelegerea este cea mai importanta, ci acceptarea lui si a creatiei sale! Pentru a schimba lumea si a-i scoate la iveala frumusetea trebuie intelesa arta, menirea artistului!


In spatele unei voci, a unei picturi, sculpturi, creatii literare se afla o intreaga filosofie a vietii, cunoasterea si manifestarea ei. In simplitate si puritate se afla o intreaga complexitate, o "avalansa" de informatii ce au rolul de a ne face sa constientizam viata, sa o intelegem. Numai artistul poate intelege puterea lui Dumnezeu, deoarece o simte, o manifesta.


De ce pana acum, destinul final al marilor artisti este acela de a sfarsi in singuratate, in neintelegere? Tocmai el, artistul...


Trebuie sa incepem sa vedem in profunzimea lucrurilor, sa nu mai fim superficiali si sa consideram arta ca fiind ceva normal, ceva obisnuit, ca orice profesie. Nu oricine poate fi artist. Este nevoie de har, de suflare divina, pe cand oricine poate invata un lucru pentru ca mai apoi sa il reproduca. Arta nu se invata, se simte, este o stare de a fi! Arta inseamna fericire..inseamna viata!


Artistul are nevoie de apreciere, de dragoste pentru ceea ce reprezinta in primul rand ca om, pentru a-si putea manifesta arta la cel mai inalt nivel. Odata ce ajunge sa se simta ignorat se creaza un blocaj, blocaj ce il impiedica sa mai creeze. Arta lui nu mai transmite fericire, ci tristete, singuratatea lui interioara.

Finalul care ar trebui sa fie incununat de succes, de implinire si recunoastere se poate trasforma intr-un sobru ritual de resemnare si acceptare, de mahnire...


Renegand arta iti renegi sinele pentru ca in fond arta ne reprezinta, prin sentimentele si emotiile ce le transmite. Este insasi puritatea sufletului nostru, supremul vietii.
Sufletul artistului este plin de iubire, de daruire, se lasa purtat pe valurile vietii, manifestand infinitul. Se dedica intru totul celorlalti, iar noi in loc sa-l protejam, il "mancam" de viu...


In simplitatea lucrurilor, a gesturilor, a formele se afla esenta. Trebuie sa privim in profunzime pentru a afla adevarul.


Artistul este nemuritor. Prin arta sa si-a asigurat viata vesnica si amintire.


Nu toti cei ce se pretind a fi artist sunt cu adevarat. Artistii adevarati transmit emotie si bucurie prin simplul fapt ca exista. Este ceva ce se simte, nu se vede. Este o voce interioara ce te atentioneaza ca in preajma ta se afla un inger, un mesager al lui Dumnezeu!


Cand vom intelege "mesajul" artei si importanta ei, ne vom putea simti cu adevarat fericiti, deoarece arta depaseste toate granitele si uneste oamenii!



Semnat - Ruxandra-Ioana


3 comentarii:

  1. Daca maine, arta ar disparea, atat ca realizari cat si din memoria oamenilor, ea ar fi inventata rapid, pentru ca sigur nu ar disparea odata cu arta, imaginatia si priceperea omului, care sunt sursa artei, caci, asa cum stie bine creatoparea acestui blog, degeaba dispare efectul daca nu dispare cauza...

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc in numele artistilor din jurul meu! Cred ca si voi prin mesajele transmise prin intermediul blogului, ajutati la "re-umanizarea" societatii. Va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ruxandra - Ioana9 martie 2010 la 18:40

    In curand adevaratii artisti vor iesi din anonimat!

    RăspundețiȘtergere