...

luni, 15 martie 2010

Muzica - vibratia sufletului

George Pali - Fly me to the moon

Sufletul este instrumentul cel mai de pret al omului. La auzul unei note muzicale, "corzile" lui vibreaza pe frecventa Universului. Astfel se creeaza o armonie ce echilibreaza intregul sistem Om-Univers. Muzica vindeca sufletul, il "curata" de griji si il poarta in locuri necunoscute, il face fericit! Muzica te invaluie in misterele vietii...

’’Legaturile cele mai profunde intre fiinte se creeaza prin muzica!’’ - Emil Cioran.


Muzica care te face sa vibrezi, sa simti bucurie este cea care vindeca. Calitatea ei terapeutica depinde de frecventa sunetelor, de tonalitatea dar si de mesajul transmis prin intermediul versurilor. Muzica te poate face sa treci printr-o multitudine de stari : sa zambesti, sa plangi, sa dansezi, sa sari in sus de bucurie... este un "medicament" complex, atat pentru suflet cat si pentru trup. Tot ea este cea care ne atinge cele mai sensibile "corzi" si ne poate face sa fim fericiti chiar si atunci cand avem probleme. O melodie care ti-a produs emotii puternice iti va ramane in suflet pentru totdeauna...

‘’Nu exista muzica usoara sau grea ci doar muzica buna!’’ - George Enescu

Instinctiv, marii compozitori au creat muzica prin care acum se pot vindeca numeroase afectiuni. Cum? Sunetele emise se transmit anumitor regiuni ale creierului si il stimuleaza! Undele determina astfel un " dans" al neuronilor. Notele muzicale au parte de o calatorie fascinanta de la urechi pana in intregul organism.

Terapia prin muzica este cunoscuta de sute de ani. Pentru revigorarea organismului muzica vesela si antrenanta este cea mai buna alternativa, deoarece ajuta la eliberarea unor hormoni care ne binedispun. Fiecare dintre noi se simte atras de un anumit gen de muzica, spre acela care ne face sufletul sa vibreze in acorduri. Muzica care vindeca vine din ceruri, acolo unde coruri de ingeri par a pune armonie in sufletul fiecaruia dintre noi.

’’Daca n-am fi avut suflet ni l-ar fi creat muzica!’’ - Emil Cioran


Avem la dispozitie tot ce ne trebuie pentru a fi sanatosi si fericiti. Tot ce trebuie sa facem e sa "ciulim" bine urechile, pentru ca nu degeaba ne-a dat Dumnezeu doua urechi si o singura gura!

Semnat - Ruxandra - Ioana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu