...

marți, 16 martie 2010

Celebrarea vietii !


In fiecare an avem ocazia sa ne simtim speciali. Viata este cel mai frumos dar pe care l-am primit. Fiecare an care trece determina evolutia noastra prin intermediul experintelor traite, fie ele bune sau rele. De fapt, fiecare eveniment este pozitiv si bun, este o oportunitate. Trebuie sa tinem cont de faptul ca fara el nu am fi cine suntem acum, fie ca am invatat sau nu din greseli. Depinde foarte mult perspectiva din care privim viata. Trecutul nostru reprezinta baza intelepciunii noastre din prezent, ceea ce suntem acum...


De cele mai multe ori, oamenii considera ca fiecare an aduce de la sine mai multe greutati si probleme. Parca tin in spate "povara" trecutului si se gandesc la "batranetea" care se apropie cu pasi repezi.


O data ce te "eliberezi" de trecut si iei cu tine doar invatatura acumulata, vei realiza faptul ca ai intinerit. Atat ca trup, ca stare de spirit, dar si ca minte. Vei realiza ca "batranetea" spre care te indrepti reprezinta de fapt o frumoasa evolutie a spiritului! Cunoasterea absoluta!

Cred ca celebrarea zilei de nastere este o buna ocazie pentru introspectie. Astfel putem sa ne dam seama ce am facut bine sau mai putin bine in anul precedent si sa intelegem scopul evenimentelor prin care am trecut. De multe ori avem tendinta sa cautam in exterior cauza si sa dam vina pe ceilalti pentru ceea ce ni se intampla. Dar...exista si un proverb care spune ca "Cine se aseamana, se aduna..".Astfel persoanele care ne inconjoara sunt de fapt o reflexie a ceea ce suntem noi acum. De cele mai multe ori, ele apar in viata noastra pentru a ne arata "defectele" noastre, la fel cum prietenii ne arata ce avem mai bun in noi. Cred ca de la fiecare persoana aparuta in viata noastra (de multe ori " intamplator") avem ceva de invatat. Totul e sa fim "receptivi". In fond nimeni nu iti poate spune ce sa inveti, ce sa faci, cum sa te comporti...trebuie sa descoperi singur! Si in asta consta toata frumusetea vietii!

O data ce ai descoperit si vei vedea cata perfectiune exista in tine si in tot ceea ce te inconjoara, vei putea spune ca traiesti cu adevarat!


Fiecare zi reprezinta o noua oportunitate de a ne "redescoperi" si de a celebra viata!



Semnat - Ruxandra-Ioana


Un comentariu: